Voorstelling In de Schaduw van het Achterhuis

Het Achterhuis is het bekende dagboek van Anne Frank, waarin zij schreef over het onderduikbestaan achter de boekenkast tijdens de oorlog. De familie Frank had nog wel contact met de buitenwereld. Bijvoorbeeld met de grootouders van Sandra Kox, met wie ze bevriend waren. In het dagboek van Anne komen ze regelmatig voor. Zo schreef Anne dat de moeder van Sandra geboren was.

Violiste Sandra Kox, lid van het gezelschap Donna Musica, besloot als eerbetoon aan deze mensen een voorstelling over hen te maken: In de schaduw van het Achterhuis. Deze voorstelling vertelt het verhaal van de vriendschap van de grootouders van Sandra met Otto en Edith Frank, de ouders van Anne, en met Miep en Jan Gies, de helpers van de familie Frank in het Achterhuis. De verhalen en scènes worden afgewisseld met liederen en instrumentale muziek.

Deze voorstelling is op 4 mei om 21.00, na Dodenherdenking, te zien in ’t Reghthuys in Westzaan
Kaarten 17,50.