Evenementen in ’t Reghthuys

Elk seizoen organiseren wij allerlei gezellige evenementen in de mooie Reghtzaal. Het aanbod is gevarieerd: klassieke concerten, cabaret, toneel, singer-songwriters… Ontdek wat er binnenkort te doen is en bestel uw kaarten.

De toegangsprijs voor onze evenementen is €20,00 inclusief een consumptie in de pauze (tenzij anders vermeld). Tickets zijn aan te vragen via deze site of een mail aan ticketsreghthuys@gmail.com. Via Facebook en andere kanalen zullen we meer informatie verspreiden.

  • Vragen? Mail naar ticketsreghthuys@gmail.com
  • Wilt u zelf optreden in ’t Reghthuys? Neem contact op via bovenstaand emailadres en informeer naar de mogelijkheden.

Programma

Zondag 8 oktober 2023         

De Vergeten Diva, door Donna Musica. Kijk hier voor meer informatie over deze voorstelling.

Zondagmiddag, 15.00 uur. Kaarten € 20,-


Zondag 26 november 2023

Wijnproeverij met Franse chansons door Coeursief

Het Reghthuys organiseert op zondag 26 november een middag in Franse sferen. Wijn aan de Zaan zal van 15.00 tot 18.00 een wijnproeverij met verschillende wijnen verzorgen. Het wordt gezellig want de Nederlandse band Coeursief zal op geheel eigen wijze Franse chansons van onder andere Edith Piaf, Charles Aznavour en Jacques Brel ten gehore brengen. Ook voor heerlijke kazen zal worden gezorgd.  

Zondagmiddag 15 tot 18 uur. Kaarten € 40,-


Zaterdag 2 december 2023

Sinterklaas leest voor

Sint-Nicolaas logeert dit jaar niet in Westzaan, maar natuurlijk komt hij wel in ‘t Reghthuys de kinderen voorlezen. Op zaterdag 2 december tussen 14.00-16.00 uur zijn alle kinderen en hun ouders welkom in de Sinterklaaskamer in ‘t Reghthuys.

De toegangsprijs is E 5,00 pp, inclusief koffie, limonade en pepernoten.


Zaterdag 9 en 10 december 2023

Dubbelxpositie edelsmid Yolanda Döpp en kunstschilderes Saskia Voorbach

. Yolanda maakt prachtige sieraden en Saskia tekent een vrolijke, kleurrijke wereld vol humor en beweging. Op 9 en 10 december exposeren ze tussen 12.00 en 16.00 hun werk in ’t Reghthuys. Saskia zal op 10 december ook optreden met haar ensemble Kobra, bestaande uit zeven zangeressen die a capella zingen. Uiteraard zijn er ook hapjes en drankjes verkrijgbaar.

De toegang is gratis.


Zondag 17 december 2023

Kerst poppentheater en wandeling

De feestelijkheden rond Kerstmis beginnen dit jaar op 17 december. Dan kunnen kinderen en hun ouders een kerstwandeling maken van ’t Reghthuys via de Kerkbuurt en het Relkepad naar de stal van Westzaan, vlakbij molen Het Prinsenhof. Maar eerst is er in ’t Reghthuys van 14.00 tot 15.00 poppentheater in kerstsfeer van Martin Stritzko, voor kinderen van 4 tot 10 jaar.

Om 15.30 begint de wandeling door het prachtig verlichte Westzaan. Die voert langs Jozef en Maria, de engelen, de herders en de Wijzen uit het Oosten. De wandeling eindigt in de stal aan de Weelsloot, waar kinderen met warme chocolade en wat lekkers kunnen luisteren naar een kerstverhaal. 

De kinderen zijn uitgenodigd om, net als de Wijzen uit het Oosten, een cadeautje mee te nemen voor het kindje in de kribbe. Deze cadeautjes worden geschonken aan de Voedselbank.

De toegangsprijs voor het poppentheater is E 7,50 pp. De wandeling is gratis.


11 februari

Ierse en Italiaanse middag met whiskyproeverij en folkmuziek

Lees alle informatie over deze bijeenkomst hier.


23 maart

Een toegankelijke Matthäus Passion in ‘t Reghthuys

Lees alle informatie over deze bijeenkomst hier.


13 april

Pubquiz

Informatie volgt…


3 mei

Theater voor de Dam: De poppenspeler van Warschau door trio Wilde Eend

Lees alle informatie over deze bijeenkomst hier.


22 juni

Midsummernight Westzaan: met een pop up barbecue restaurant en muziek van Mark Enthoven

Informatie volgt…