Stuur een boodschap naar de toekomst

Stel dat je iets kon zeggen tegen de mensen die in de toekomst, over 200 jaar, in Westzaan wonen? We hebben geen tijdmachine, maar toch kan het! Hoe?

Kom op koningsdag naar ’t Reghthuys, koop een nieuwe lei voor het dak van ‘t Reghthuys en schrijf daarop je naam en een boodschap. Wordt het: Kelly is verliefd op Kees? Of: Red de boer, Leve Westzaan, Het leven is mooi. Of leef je sportliefde uit: In 2023 werd Roda kampioen, VVV Westzaan ’n eeuwige liefde! Of gewoon: Groetjes van de familie Bakker. Het mag ook een spreuk van Loesje zijn, een gedicht, een Bijbelvers of een tekening.

De nieuwe leien zijn belangrijk voor ‘t Reghthuys. Dit jaar zal het dak worden vernieuwd. Alle oude leien gaan eraf – eerst kijken of er geen boodschap op staat van 200 jaar geleden – en daar komen gloednieuwe leien voor in de plaats.

Iedereen die als sponsor betaalt voor een lei, mag daar met een speciale stift iets op schrijven of tekenen. Het hoeft niet iets bijzonders te zijn, alleen je naam kan ook. Alleen discriminerende of haatzaaiende teksten komen niet op het dak. Volwassenen betalen 10 euro, kinderen 5 euro. Draag je ‘t Reghthuys een warm hart toe, koop dan voor het hele gezin een paar leien en leef je uit met mooie teksten.

De leien komen op Koningsdag in de verkoop. Voor de ingang van ‘t Reghthuys liggen ze dan klaar voor iedereen die voor een verrassing wil zorgen als over 200 jaar het dak weer gerenoveerd moet worden. Wie er die dag niet bij kan zijn, kan intekenen op leien via: leienactiereghthuys@gmail.com