Renovatie dak gaat nu echt beginnen

Spannende tijden voor ’t Reghthuys, want de renovatie van het dak gaat nu echt beginnen. De steigers staan inmiddels rond het gebouw. Maandag 26 juni gaan de mannen van BOKO dakdekkers, Pronk Bouw, en de schilders van Eggink het dak op om aan de werkzaamheden te beginnen. Eerst halen ze de oude, kapotte leien van het dak. Daarna gaan de nieuwe leien erop en worden loodwerk en zinkwerk vernieuwd. Er zal ook worden gekeken naar de draagconstructie van de toren en de dakkapellen.

Die nieuwe leien zijn voor een groot deel gesponsord door inwoners van de Zaanstreek. Wie een lei sponsort, mag er een tekst op schrijven of een tekening op maken, om de toekomstige inwoners van Westzaan een boodschap te sturen. Bij een volgende renovatie – over 100 of 200 jaar –  komen al deze teksten, die aan de onderkant van de leien zitten, weer boven water.

Dit zijn de laatste weken dat er leien beschikbaar zijn. Wie nog mee wil doen met deze ‘boodschap aan de toekomst’ moet snel zijn. Dat kan via deze link: https://reghthuyswestzaan.nl/koop-een-lei/ 

Na het dak is het schilderwerk aan de buitenmuren aan de beurt. Hopelijk ziet ’t Reghthuys er in september weer tiptop uit. Met het gloednieuwe timpaan, dat tussen de steigers te bewonderen is, zijn we alvast heel blij.