Het timpaan komt terug!

Op 3 juni is het feest in ’t Reghthuys. We vieren dan de terugkeer van het timpaan. Al een jaar is het driehoekige fronton boven de ingang leeg. Het houtsnijwerk dat daar hing – het timpaan – was vergaan. Restauratie-timmerman Pim ten Have uit het Friese Workum heeft het gedurende het afgelopen jaar nauwkeurig nagemaakt uit Deens eikenhout van 200 jaar oud. Vervolgens is het bij schildersbedrijf Eggink geschilderd in de originele kleuren.

Zaterdag 3 juni is het dan zover. Om 16.00 zal Wessel Breunesse, de wijkwethouder van Westzaan, het nieuwe timpaan onthullen. Dit feestelijke moment willen we vieren met alle mensen die financieel hebben bijgedragen aan de renovatie van ’t Reghthuys. Graag heffen wij met al deze gulle gevers op het plein voor ’t Reghthuys het glas op de terugkeer van het timpaan. Pim ten Have en Bart Nieuwenhuijs zullen aanwezig zijn en uitleggen hoe dit staaltje vakmanschap is verricht. Daarna is het feest tot 19.00.

Op die dag is er ook gelegenheid een lei te sponsoren voor het nieuwe dak van ’t Reghthuys. Want de renovatie van ’t Reghthuys gaat door. Wie een nieuwe lei sponsort (10 euro voor een volwassene, 5 euro voor een kind) kan op de achterkant een tekst schrijven of een tekening maken. De nieuwe leien komen deze zomer op het dak te liggen. Zo kan iedereen een boodschap sturen aan de toekomstige bewoners van Westzaan. Een lei sponsoren kan ook via een formulier hier.

Op 5 juni, twee dagen na het terugplaatsen van het timpaan, komen de steigers rond ’t Reghthuys te staan en gaat de renovatie van het dak beginnen.