Eric Prouzet

Eenmaal, andermaal…

‘t Reghthuys organiseert op zaterdag 10 september om 15.30 uur, tijdens de Dag van Westzaan, een veiling ten behoeve van de restauratie. Iedereen die ‘t Reghthuys een warm hart toedraagt, kan komen bieden. Alleen kijken kan ook. Er zijn hapjes en drankjes verkrijgbaar – waarvan een deel van de opbrengst ook ten goede komt aan de restauratie – zodat het een feestelijke happening kan worden.

Wat wordt er zoal geveild? Een week in een vakantiehuis in de Vogezen, mee op de Slingertocht van Harry Slinger op een rondvaartboot in Amsterdam, een overnachting in een Bed & Breakfast in Westzaan, een diner en overnachting in De Prins, een picknickmand of bruidstaart van een van de Westzaanse bakkers, enzovoorts, enzovoorts.

Meebieden? De lijst met te veilen kavels vindt u hier. U kunt nu al online meebieden!

De opbrengst gaan we gebruiken voor de tweede fase van de restauratie. Een groot project:  De leien op het dak moeten worden vervangen of gerepareerd en het zinkwerk vernieuwd. Ook het bijzondere koepeltje heeft gebreken. In één van de poten zit houtrot. Voor dit deel van de restauratie moet nog eens meer dan een ton bij elkaar worden gezocht, zeker als de prijzen verder gaan stijgen.