Ed Struijlaart komt naar Westzaan

Singer songwriter Ed Struijlaart komt naar ons Reghthuys! Op vrijdag 18 februari geeft hij een intiem optreden in de prachtige bovenzaal. Hij begeleidt zichzelf met gitaar. Ed Struijlaart (1979) verbrandt in 2010 al zijn schepen en besluit volledig voor de muziek te gaan. Geen reguliere negen tot vijf baan meer, maar de dood of de gladiolen. Alles moet wijken voor zijn gitaar en de muziek. Ed krijgt van 3FM het stempel Serious Talent, wordt genomineerd voor een 3FM Award, toert in het voorprogramma van BLØF en was meerdere malen te gast bij De Wereld Draait Door. In 2016 brengt Ed een aantal losse singles uit. Tricks Up My Sleeve en Like December worden beiden NPO Radio 2 Topsong en Made of Stars, een duet met Lisa Lois, wordt ‘Moet je Horen plaat’ op 100% NL.

Daarnaast is Ed actief als songwriter voor anderen. Zo schreef hij samen met Peter Slager, bassist bij BLØF, de titeltrack voor de bioscoophit van 2017 Weg Van Jou en alle muziek voor de musical SOOF. Begin 2018 brengt Ed “Make It On Your Own” uit. Deze haalt de playlist van Radio 1, 2 en 5 en is inmiddels meer dan 2 miljoen keer gestreamd op Spotify. In het najaar van 2018 gaat Struijlaart voor het eerst de theaters in met de voorstelling “Gitaarmannen: van Clapton tot Sheeran”. Zo doet hij onder andere ook het Zaantheater aan. Naast optreden is Ed ook elke zaterdagochtend van 9 tot 12 uur te beluisteren op Radio Veronica, alwaar hij zijn eigen muziekshow heeft boordevol goede (gitaar)muziek. Recentelijk nog was Struijlaart een van de trekkers van het initiatief ‘Kapsalon Theater’ dat zich hard maakte voor opening van de culturele sector na de steeds terugkerende lockdown-maatregelen en de enorme impact daarvan op de culturele sector.Kortom, komt dit veelzijdige megatalent zien en bestel nu je kaartjes op ticketsreghthuys@gmail.com. Zaal open: 19.30 uur, aanvang concert: 20.00 uur. Tickets: 20 euro (inclusief een drankje naar keuze). (Foto van Ed door Rutger van der Bent)