Een Russische kerst in ’t Reghthuys

Sfeervolle Russische kerstmuziek klinkt zaterdagmiddag 11 december om 14.30 uur in ‘t Reghthuys in Westzaan. Russisch Vocaal Dames Ensemble Soedarynja pakt uit met bijzondere pareltjes uit de Slavische cultuur. Traditionele kerstmelodieën uit Rusland en Oekraïne worden afgewisseld met romantische pop-, film- en volksliedjes uit deze landen. En natuurlijk zal het bekende kerst- en vredeslied ‘Tiechaja notsj’ ofwel ‘Stille nacht’ niet ontbreken.

Het ensemble staat onder leiding van de in Rusland geboren en getogen dirigente Svetlana Tsariova, die inmiddels vele jaren in Nederland woont. Zij studeerde aan de conservatoria van Jekaterinenburg en Moskou. Als geen ander is zij in staat het ensemble een authentiek Russisch geluid te geven. Het ensemble telt acht zangeressen. Het legt zich toe op a capella zang, variërend van drie tot zesstemmig, waarbij zangeressen uit het ensemble afwisselend solo’s voor hun rekening nemen.

Toegang kost €20 euro en conform de huidige regels vragen wij om uw QR-code.