Trouwen

’t Reght Huys Westzaan is aangemerkt als officiële trouwlocatie van de gemeente Zaanstad.

Het pand stamt uit 1781 en straalt een grandeur en voornaamheid uit die past bij een huwelijkssfeer. De monumentale entree biedt een uitstekende mogelijkheid voor het fotografisch vastleggen van het bruidspaar en haar gasten. De trouwzaal van ’t Reght Huys is geschikt voor ruim 50 personen.

Beschikbaarheid en Reserveren
De beschikbaarheid inzien en een reservering plaatsen kan op de reserveringspagina.

Naast het voltrekken van uw huwelijk in de prachtige Reghtzaal is het ook mogelijk om aansluitend uw huwelijksreceptie in het Reghthuys te houden.

Ondertussen wordt de Reghtzaal omgetoverd tot een romantische ruimte waar u van een fantastisch dinerbuffet kunt genieten (max 50 personen). Stichting ’t Reghthuys Banne Westzaan werkt samen met de catering van Groeneveld Eten. De bloemendecoraties, verzorgd door bloembinderij Provence, in de door u gewenste kleuren maakt het feestelijke decor van uw trouwlocatie helemaal af.

Heeft u een groter gezelschap of wilt u liever een grote feestavond met DJ of Live band? Dan is het mogelijk om naar De Watertoren te gaan voor een sky high party!

Formulier Gemeente Zaanstad
De gemeentelijke regelingen zijn met ingang van 01-01-2018 veranderd. Kiest u ‘t Reght Huys als trouwlocatie, dan dient u een formulier ‘verzoek aanwijzen vrije locatie’ in te vullen. Een model voor ’t Reghthuys Banne Westzaan kunt u hieronder downloaden:
Kies voor Pdf-document of Word-document

Dit formulier vult u in en dient door ons mede ondertekend te worden; daarna kunt u zich met het door u en ons getekend exemplaar melden bij de gemeente Zaanstad.

Adres:
Gemeente Zaanstad, afd. Burgerzaken
Stadhuisplein 100
1500 MZ Zaandam
tel.14075
Dit kan ook aan de balie van Burgerzaken of via https://www.zaanstad.nl

Kosten
In de legeskosten die u aan de gemeente verschuldigd bent zijn de kosten voor de huur van de accommodatie en de ‘bodediensten’ niet meegenomen. Deze huur dient u apart aan ’t Reghthuys te voldoen.

Tarieven huur Regthzaal:
Huwelijk maandag t/m vrijdag: € 300,- per dagdeel
Huwelijk zaterdag: € 500,-per dagdeel
Receptie Reghthuys na huwelijksvoltrekking: € 100,-
Dinerbuffet Reghtzaal of Weeskamer aansluitend aan huwelijk en/of receptie € 100,-
Schoonmaakkosten: € 35,-