Logee in ’t Reghthuys

Waar logeert Sinterklaas als hij in Nederland is? Kinderen uit Alkmaar, Purmerend of Den Helder weten dat waarschijnlijk niet. Maar de kinderen uit Westzaan weten het wel! De Sint logeert elk jaar in ’t Reghthuys in Westzaan. Voor de goedheiligman wordt dan een heerlijk bed in een mooie slaapkamer ingericht. De Pieten logeren op de zolder in bedden en hangmatten. Er wordt ook een grote eetkamer met mooi servies en tafellakens voor hen ingericht.

Wie wil weten hoe de slaapkamer van Sinterklaas en de pieten eruit ziet is welkom! In het weekeinde van 26 en 27 november en van 3 en 4 december is ’t Reghthuys open van 12 tot 17 (net als het Sinterklaasmuseum). Op 3 december kun je Sinterklaas zelfs echt een hand geven.

Programma:

  • 26 november: ’t Reghthuys open voor bezichtiging
  • 27 november: ’t Reghthuys open voor bezichtiging. Om 10.30 is de poppenkastvoorstelling ‘Sinterklaas en de
    verdwenen schoenen’ te zien (toegangsprijs 8 euro; door Theater Fantast, reserveer via dit formulier)
  • 3 december: ’t Reghthuys open voor bezichtiging en Sinterklaas zelf leest voor! (Reserveer via het speciale formulier hieronder). Kinderen kunnen hun tekeningen en kleurplaten persoonlijk aan hem geven. Het voorlezen is inclusief limonade en een zakje Sintsnoep. Er wordt een vrijwillige bijdrage van 1,00 euro gevraagd.
  • 4 december: ’t Reghthuys open voor bezichtiging. Om 10.30 is poppenkastvoorstelling ‘Chocoladeletterpret’ te zien (toegangsprijs 8 euro; door Theater Fantast, reserveer via dit formulier)

Reserveer een plekje bij het voorlezen van Sinterklaas: