Een toegankelijke Matthäus Passion in ‘t Reghthuys

Wat is het toch een prachtig stuk, de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach. In Nederland is het traditie dat je dit verhaal over het lijden van Jezus in de weken voor Pasen gaat beluisteren. Overal in het land zijn er concerten waarin je het hele werk kunt horen: de grote koren, de ontroerende aria’s en het spannende verhaal verteld door de evangelist. Alleen…. het is wel een hele zit. Meestal op harde kerkbanken bovendien.

Dit jaar kan het anders. Sopraan Saskia Voorbach en alt Janneke Vis brengen In ’t Reghthuys in Westzaan een kleine Matthäus. Begeleid door viool en piano brengen ze voor u de hoogtepunten uit Bachs werk. In ruim een uur vertellen ze aan de hand van Bachs muziek het verhaal van Jezus, vanaf het Laatste Avondmaal tot aan zijn dood aan het kruis. De muziek van Bach zorgt gegarandeerd voor ontroering.

Deze toegankelijke Matthäus-uitvoering is een mooie kans om met deze muziek kennis te maken. Wie weet gaat u volgend jaar dan toch een hele Matthäus Passion proberen.


’t Reghthuys, 23 maart, 20.00; Prijs 25,00 inclusief consumptie