Pietje viert kerst in Westzaan


Poppentheater Martin Stritzko speelt op 17 december 2023 in ’t Reghthuys in Westzaan de voorstelling:

Het is bijna Kerstmis. De Kerkbuurt in Westzaan is prachtig versierd. Bij mensen thuis maar ook buiten staan veel kerstbomen te stralen. Pietje vindt dit de leukste tijd van het jaar en het allerleukste vindt hij de kerstbomen.  Vooral de kerstbomen binnen in de kamer. Martin kent nog een mooi verhaal over een kerstboompje dat net even anders is dan alle mooie grote kerstbomen. Maar ook een boompje met een scheve top of een kaal stukje kan een prachtige kerstboom worden. 

Martin pakt zijn grote verhalenboek erbij en leest het prachtige verhaal over de scheve kerstboom voor en tussendoor zingen we samen kerstliedjes en maken we er een vrolijke middag van waarin natuurlijk Willeke en Flauwe Freddy een gastoptreden verzorgen. 

De voorstelling is van 14 tot 15 en is geschikt voor kinderen van 4 tot 9 jaar. De toegangsprijs voor het poppentheater is E 7,50 pp.

Na afloop, om 15.30, begint een wandeling door het prachtig verlichte Westzaan. Die voert langs Jozef en Maria, de engelen, de herders en de Wijzen uit het Oosten. De wandeling eindigt in de stal aan de Weelsloot, waar kinderen met warme chocolade en wat lekkers kunnen luisteren naar een kerstverhaal. De wandeling is gratis.